lauantai 24. kesäkuuta 2017

APA by Maku Brewing


Puolisameaa 5,6% ABV. Heti kaadossa kirpeän raikas parfyyminen humalapuska, ei -pommi. Sivistynyt ja tasapainoinen tulkinta, jossa myös hiivan tuottamille hedelmäisille käymisaromeille jäänyt tilaa, vaikkei hiiva tuolla alapuolella olevassa vehnä-IPAssa käytetyn kaltaista brisanttia kamaa olekaan.

Bodia sopivasti, peräkärrykin on. Ilahduttavasti perävalotkin toimivat ja jälkimaku miellyttävän katkera, fragrantti, mallaskin on maistettavissa. Viime kesänä Makun tuotteita toisinaan vaivannut palanut kumi on poissa, onneksi.

Tässä oluessa ei ole makuvirheitä, ja on se humaloinnissaan kelpo tulkinta tyylistään, American Pale Alesta. Kirjoittajalle se on myös ilahduttava esimerkki mallikkaasta teknisestä suorituksesta; prosessi ja tekijäin ammattitaito näyttävät olevan kohdillaan. Hienosti on humalain kallisarvoista fragranssia hellitty valmistuksen vaiheissa ja saatu se vielä vahingoittumattomana tölkissä kaupan hyllyyn!

Stadin Panimolla olen kevään aikana muistaakseni törmännyt jokseenkin tällaiseen aromihumalakompositioon. Aromihumaloinnin onnistumisesta kertoo myös röyhtäyksen parfyyminen fragranssi reilu puoli tuntia oluen nauttimisen jälkeen.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti