maanantai 26. kesäkuuta 2017

Honkavuoren Valo; vehnäolut; Panimo Honkavuori


Samea, 4,5% ABV, etiketin mukaan vehnäolut. Kaadettaessa näyttää vierremäisen raskasliikkeiseltä. Vaahdonmuodostus on korkean jäännösuutepitoisuuden takia olematonta, vaahdon pysyvyydestä nyt puhumattakaan, mikä tekee nesteestä rumaa katseltavaa; tämä ei edes näytä vehnäoluelta!

Vehnäoluelta odottaa yleensä ainakin raikasta, kirpeää hedelmäisyyttä, usein myös fenolisuutta ja jonkinlaista mausteisuutta. Honkavuoren Valon aromi on vierremäinen, epämääräisen vaisu ja munaton, s.o. epävehnäolutmainen. Maku on vastenmielisen siirappinen.

Kirjoittajan mielestä Honkavuoren Valo ei ole vehnäolutta, vaan pikemminkin kesken käynyttä vierrettä, jos panimoteknisesti haluaa tätä luonnehtia. Se on meneillään olevalle pienpaskantamobuumille tyypillinen, epäonnistunut ja turhanpäiväinen tekele, juomakelvotonta törkyä. Päätyi tiskialtaaseen.

Reilusti käymisastetta ja mahdollisesti käymisläpötilaakin nostamalla, kenties hiivakantaakin vaihtamalla tästä voisi saada kelvollista vehnäolutta, mikä kannustuksena todettakoon.

Katso: http://ulkohuone.blogspot.fi/2017/06/ne-kehnommat-kesakaljat.html ja
http://ulkohuone.blogspot.fi/2017/06/mista-ne-on-ne-kelpo-kesabisset-tehty.html
sekä https://strasselberg.blogspot.fi/2017/05/honkavuoren-valo-vehnaolut.html

7 kommenttia:

  1. Aivan liian makea ja ohut tämä oli minustakin, tosin kokeilin hanaversiota. http://arijuntunen.blogspot.fi/2017/03/honkavuori-wheat.html?m=1

    VastaaPoista
  2. Ja sieltä vaan tuli palkinto Suomen parhaana vehnäoluena tälle...

    VastaaPoista
  3. Kirjoittaja on itsekin käynyt "siellä", ihmeekseen, pokkaamassa jonkun plakaatin; ei ole vaikuttanut tulevina vuosina mitenkään mopon ohjaukseen. Toivon, että Honkavuorellakin toivuttaisiin nopeasti tästä tragediasta! https://strasselberg.blogspot.fi/2017/02/jaatynytta-oksennusta-craftkaljaa-ja.html

    VastaaPoista
  4. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  5. Joo. En ole itse maistanut tuota. Lähinnä vaan mietin, oliko kilpailuolut eri erää kuin maistamasi vai onko oluen laatu noin subjektiivinen asia vai mitä.

    VastaaPoista
  6. Paskahuusiefektin (PHE) sokaiseman craft-kaljankeittäjän vaarallisin vihollinen on palkinnon jakava selkääntaputtelija...
    http://ulkohuone.blogspot.fi/2017/06/scapa-special-flag-ship-pale-ale-by.html

    VastaaPoista